مبل ها علاوه بر جنبه ی کاربردی و عملکردی ویژه ای که در پذیرایی از مهمان و تامین آسایش و راحتی اهالی منزل دارند، یک وسیله ی تزینی هم محسوب شده و زیبایی و تلألو آن تاثیر چشمگیری در جذابیت فضای خانه دارد. از طرفی معمولا هزینه و وقت زیادی صرف خرید مبلمان می شود پس باید جهت صرفه جویی در وقت و هزینه هم که شده؛ مبلی بخریم که بشود مدت زیادی از آن استفاده کرد. قبلا به معرفی مبل هایی که از مد نمی افتند و راه های تشخیص مبل خوب از بد پرداختیم تا با کمک آنها بتوانیم مبل های با کیفیت و زیبایی خریداری کنیم که سالها نگین منزلمان باشند. اما در کنار یک خرید ایده آل ، نگهداری از محصول هم، تاثیر بسزایی در افزایش ماندگاری آن دارد.
با ما همراه باشید تا 7 راهکار فوق العاده برای افزایش عمر مبلمان را با هم بخوانیم:
مبل ها را به طور منظم گردگیری کنید: اولین و ساده ترین کاری که برای نگهداری از مبلمان باید انجام بدهید گردگیری منظم و مداوم مبل هاست. با یک دستمال لطیف یا یک برس نرم کوچک، به آرامی گرد و غبار را از روی پارچه و قاب مبلمان بروبید و پس از آن با جاروبرقی غبارهایی که از نظر دورمانده اند را کاملا تمیز کنید و این کار را به صورت مدوام انجام دهید. داشتن یک برنامه ی هفتگی منظم می تواند بسیار راهگشا باشد. از آنجا که مبلمان محل نشست و برخاست و رفت و آمد می باشد ؛ مدام در معرض گرد و غبار بوده و با انجام همین کار ساده ای که عنوان شد می توان به راحتی از شر آنها خلاص شد. اما اگر در انجام گردگیری سهل انگاری شود آلودگی ها به تاروپود پارچه و ابر مبلمان نفوذ کرده و علاوه بر ایجاد و تشدید بیماری های تنفسی، موجب رنگ و رو رفتگی و کهنگی پارچه ی مبلمان هم می شود. در این صورت دیگر با جارو برقی نمی توان مبلمان را تمیز کرد و حتما باید از ترکیبات شیمیایی قوی و دستگاه های شستشوی مبلمان استفاده شود که هم هزینه بر بوده و هم باعث کاهش دوام و زیبایی مبلمان می شود. برخی افراد هم برای شستشوی مبلمان در خانه از بخار شو استفاده می نمایند که باید به حجم بخاری که وارد مبل می شود توجه فرمایید چون در صورتی که بخار به لایه های زیرین مبلمان نفوذ کند، موجب پوسیدگی آن می شود. شاید فکر کنید که گرد و خاک تنها روی پارچه و ابر مبلمان تاثیر می گذارد اما باید بدانید که حتی چوب هم اگر مرتب تمیز نشود گرد و غبار وارد شیارهای باریک آن شده و دیگر نظافت آن به این سادگی ها امکان پذیر نیست و موجب خراش و خط افتادگی چوب مبلمان می شود. علی الخصوص در مورد مبل استیل این مساله چند برابر اهمیت بیشتری می یابد چرا که هم از چوب بیشتری در آن استفاده شده و هم کنده کاری ها و منبت کاری های روی آن مستعد جذب گرد و خاک بیشتری بوده و با رسوخ گرد و خاک در لا به لای آن و گذر زمان رفته رفته رنگ آن رو به تیرگی رفته و جلای مبلمان کاهش می یابد.
مبلمان را جلوی نور خورشید قرار ندهید: اگر نشیمن نورگیری دارید باید حسابی مراقب محل قرار گیری مبل هایتان باشید. در صورتی که مبل ها برای مدت طولانی در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند؛ هم رنگ پارچه ی آنها تحت تاثیر نور خورشید تغییر رنگ داده و رنگ پریده می شود و هم چوب آن ترک می خورد. در این شرایط یا باید از پرده های ضخیم برای نشیمن خانه استفاده نمایید و یا مبل ها را دور از پنجره های نور گیر خانه بچینید.
مبل ها را با احتیاط جابجا کنید: درصد زیادی از آسیب هایی که به اسباب و لوازم خانگی وارد می شود در نتیجه ی جابجایی نا درست و حمل و نقل غیر اصولی محصول اتفاق می افتد. از این رو حتما قبل از جابجایی مبل ها، آنها را در پلاستیک های حباب دار و کارتن های محکم بسته بندی نمایید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود که مطمئنا تمامی شما به این امر واقف بوده و حتما آن را رعایت می کنید. اما موردی که معمولا از نظر مخفی می ماند، جابجایی های ریز، جهت جارو کشیدن یا تغییر دکوراسیون است که همین تکان های کوچک می تواند پایه های مبل چوبی ما را لب پر کرده و یا خط و خش بیندازد. سعی کنید تا می توانید از کشیدن و هل دادن مبلمان، خود داری کرده و فقط با بلند کردن پایه ها، مبلمان را جابجا کنید.
روی مبل لم ندهید: هنگامی که خسته از سرکار بر می گردید ، مواقعی که مشغول دیدن فیلم مورد علاقه ی خود هستید و یا وقتی که با موبایلتان مشغولید؛ شاید هیچ چیز اندازه ی لم دادن روی مبلمان ، باعث آرامشتان نشود اما باید بدانید که با این کار آسیب جدی به نشیمن مبل وارد کرده و به مرور زمان، مبل شما دچار فرورفتگی شده و شکل خود را از دست می دهد. پس حتما هر چند ساعت یکبار جای خود را تغییر داده و یک استراحت کوتاه به مبلمان بدهید تا ظاهر مبل ، دچار تغییر نشود. علاوه بر لم دادن ما بزرگترها، پریدن بچه ها روی مبلمان هم از دیگر مواردیست که اسفنج و فنرهای مبل را رسما نابود می کند. دسته ها و تاج مبلمان هم بسیار ظریف و حساس بوده و باید از نشستن و ایستادن بر روی آنها خود داری کرده و در مواقعی که نیاز دارید روی یک محل مرتفع بایستید حتما از چهار پایه استفاده کنید! و تا جایی که ممکن است از صخره نوردی کودکان روی دسته و تاج مبلمان جلوگیری کنید.
رطوبت محیط را کنترل کنید: رطوبت یکی از تهدید کننده ترین موارد آسیب زاست که می تواند مصنوعات چوبی را به طور کامل از بین ببرد. رطوبت زیاد باعث ایجاد قارچ و موریانه شده و قرار گرفتن چوب مبلمان در مجاورت رطوبت، موجب بادکردن و باز شدن آن می شود. هر چند با تدابیری که ما در شرکت تولیدی مبلمان میلاد در نظر گرفته ایم از جمله استفاده از چوب راش و رنگ های پلی یورتان ، این آسیب ها به حداقل رسیده است . اما این تهدید را نمی توان سرسری و پیش پا افتاده در نظر گرفته و همواره باید رطوبت محیط را در مکان هایی که مستعد مرطوب شدن هستند، کنترل کرد. استفاده از رطوبت سنج در این مکان ها به شدت توصیه می شود ؛ رطوبت محیط همواره باید بین 50 تا 60 درصد باشد. وقتی از دردسرهای رطوبت بالا سخن به میان میاید این پیام به ذهن متبادر می شود که مبل ها، در مکان های خشک عمر طولانی تری داشته و هرگز خراب نمی شوند اما باید بدانید که رطوبت کم هم خالی از مشکل نبوده و دردسرهای خودش را دارد. خشکی بیش از حد محیط ، باعث کوچکتر و خشک شدن چوب و در نهایت، ترک خوردن آن می شود. به همین علت در مکان هایی که خشک هستند حتما از دستگاه بخور کمک بگیرید تا رطوبت مورد نیاز محل را تامین کنند.
فاصله ی مبل ها از وسایل گرمایشی را رعایت کنید: اگر مبلمان را در نزدیکی بخاری، شومینه و ... قرار دهید؛ حرارت ساطع شده از آنها موجب باز شدن چوب مبل و خراب شدن پارچه ی آن می شود. اگر می خواهید عمر مبل هایتان افزایش یابد ، حتما آن ها را حداقل 1.5 متر دورتر از وسایل گرمایشی قرار دهید. البته این تنها وسایل گرمایشی نیستند که باعث خراب شدن مبلمان می شوند، به طور کلی تغییرات دمایی برای مصنوعات چوبی مضر بوده و به مرور زمان موجب ترک خوردن آنها می شود. از این رو حتما هنگام تغییر فصول؛ چه هنگام شروع فصل سرما و استفاده از بخاری و چه هنگام آغاز فصل گرم و بهره گیری از کولر این نکته را مد نظر داشته و دمای خانه را به آرامی بالا و پایین ببرید تا اسباب چوبی منزل آرام آرام با شرایط وفق پیدا کنند.
از واکس چوب استفاده کنید: در نکته ی شماره یک گفتیم که گردگیری نکردن منظم قاب چوبی و منبت کاری های مبل استیل باعث رنگ و رو رفتگی و کهنگی زود هنگام مبلمان می شود. علاوه بر گردگیری استفاده از واکس چوب هم بسیار موثر است. اینکار هم باعث درخشش دائمی مبل ها می شود و هم دوام آنها را تضمین می کند از این رو برای اینکه دستی به سر و روی مبلمان خود بکشید، منتظر عید و مهمان های آنچنانی نبوده و هر ماه یا هر دو ماه یکبار با واکس چوب، چوب مبلمان خود را برق بیندازید.